Hjem > Udstilling > Indhold
Gantry skæremaskine
Mar 15, 2016

Definition af "Gantry"

En gantry er defineret som "enhver af forskellige spanning rammer, som en bro-lignende del af visse kraner." Med andre ord, er det en struktur, der bygger broer over et område. Ligesom paafyldningsanordningen kraner bruges ordet ofte til at henvise til en struktur, der bevæger sig på hjul, ofte rider på en række parallelle skinner.

Hvorfor bruge en gantry?

De fleste maskiner designet til at skære flad stålplade brug en gantry design, fordi det er en nem måde at flytte skæring fakler i en X-Y koordinatsystem. Jernbanesystem, som paafyldningsanordningen rider på danner én akse, normalt x-aksen. Gantry broen selv danner anden aksen, normalt y-aksen. Af motorizing hver akse og koordinere bevægelse af de to akser samtidigt, kan du flytte en fakkel i enhver mønster nødvendigt at skære figurer ud af stålplade. Således, en gantry design egner sig til CNC figur skæring, som primært bruger en X-Y koordinatsystem til programmering dele.

En paafyldningsanordningen skæring maskine vil ride på en slags jernbanesystem i x-aksen, enten gulvmonteret, piedestal monteret, eller undertiden integreret på siden af en tabel. Skinnerne er designet til at give nøjagtige bevægelse for maskinen, og er stærk nok til at bære vægten af hele maskinen og alle udstyr monteret på det. Afhængigt af størrelsen af maskinen, kan disse skinner være så simpelt som en lille strimmel af metal, eller så komplekst som en recirkulerende kugleleje lineær jernbanesystem, eller så stor som en railroad train jernbane.

En paafyldningsanordningen skæring maskine vil også have en form for vejledende system i y-aksen, som er monteret til broens konstruktion, selv. Y-aksen guiding system vil normalt være mindre end x-aksen rails, fordi de kun behøver at bære vægten af en lille vogn og skærende værktøj, ikke hele paafyldningsanordningen. Gantry maskiner kan have ét værktøj transport eller mange værktøj vogne. Nogle gange værktøj vogne vil hver have deres egen drivmotor, der flytter dem i y-aksen, og nogle gange vil der være kun én motor, der driver y-aksen, og alle værktøj vogne vil være forbundet med hinanden af en stål band, tie rod, stålwirer eller lignende mekanisk anordning.

Galger kan kommer i en bred vifte af størrelser. Der er nogle maskiner med en 2 fod af 2 fod opskæring område. Der er andre systemer, der kan strække sig over næsten 100 fod bred, med jernbanesystemer lige så lang tid.