Hjem > Udstilling > Indhold
Laser svejsning
Mar 12, 2016

Laser afviger fra begge GTAW (Gas Tungsten Arc Welding) og MIG (Metal Inert Gas) svejsning, et elektrisk kredsløb er ikke kræver gennem emnet.

Svejsning udføres af en høj energitæthed stråle, hvor energi er rettet direkte mod emnet på svejsningen.

I modsætning til andquot; traditionalandquot; svejseprocesser, er lasersvejsning en metode, hvorved meget fokuseret laserlys bruges til at generere en svejselysbuen, snarere end elektricitet eller en kombination af gasser. Lasersvejsning er en fusion proces, hvor fyldstof materiale er normalt ikke tilføjet.

Der er to typer af laser svejsning levering systemer. I en, er laserstrålen leveret til emnet gennem "hårde optik", eller en serie af spejle og linser. En ulempe ved denne metode er afstand begrænsningerne mellem Laserkilde og emnet.

De andre laser leveringssystem udnytter en fiber optisk kabel til at overføre laserstråle til emnet. Denne metode giver større fleksibilitet, da strålen kan være gennemført snesevis af fødder uden at miste betydelig energi. Laseren er så fokuseret på emnet på området der skal svejses. Lasersvejsning resulterer også i meget stærk, ren svejsninger, fordi lys bruges som varmekilde i denne type af svejseprocessen.

I lasersvejsning, er laserstrålen fokuseret på en målrettet del af emnet bliver svejset. På overfladen af emnet omdannes denne fokus lys energi til termisk energi ved meget høje temperaturer. Temperaturer stor nok til at smelte metallet bliver svejset, men ikke så stor at fordampe det, da dette ville resultere i et hul eller skære i stedet for en svejsning.

En stor fordel ved lasersvejsning over andre metoder er det faktum, at en pulserende laser introducerer den minimale mængde varme som kræves for at udføre svejsningen. Af pulserende gentagne gange, strålen giver mulighed for et beløb af køling for at forekomme mellem hver svejsningen, holde varmen fra bygning på emnet. Dette gør lasersvejsning ideel til produkter, der kræver svejsning i nærheden af electonics eller andre varmefølsomme components.youbest svejsning

I øjeblikket laser svejsning udstyr er stadig forholdsvis dyrt, og koste uoverkommelige for mest svejsning butikker. Som et resultat, er denne type svejsning ikke normalt udføres uden for kommercielle eller industrielle indstillinger.